Máte obavy z vrtané studny? S námi nemusíte

10. 12. 2021 publikoval Matěj Novotný

Když se vrtaná studna vyvede, slouží svému majiteli celý život.

Garantujeme vydatnost vrtu 1000 l/den, což většinou plně saturuje spotřebu vody pro větší rodinný dům. O předpokládané vydatnosti se dozvíte již při první návštěvě s proutkařem. Pokud na základě průzkumu místa proutkařem nebo podle posudku hydrogeologa předpokládáme nízkou vydatnost, informujeme vás o tom hned na začátku celého procesu. Pro vrtané studny neověřené naším proutkařem neposkytujeme záruku vydatnosti.

Jaké dostanete záruky?

Pro námi dodané čerpadlo Grundfos a další mechanické součásti vodovodní soustavy držíme záruku 2 roky, pro vrtanou studnu 5 let.

Díky důslednému propažení při vrtání, obsypu v potřebné míře a silnostěným závitovým zárubnicím není po technické stránce co reklamovat. U vrtaných studní neexistuje něco jako poloviční úspěch. Buď vrtmistr přelstí místní geologiii, nebo studna prostě není. Jsou vyhlášené lokality, o nichž se traduje, že zde vrtaná studna nejde udělat. V takových podmínkách se nám zatím v drtivé většině vrtanou studnu vystrojit podařilo a neúspěchy byly pouze výjimečné. Podívejte se na naše realizace a přesvědčte se sami.

Sousedé se obávají, že jim strhnu pramen

Jedná se o běžnou obavu vycházející především ze zkušeností s kopanými studnami. Kopané studny se hloubí po první pramen. Povrchové prameny většinou využívají stejný plošný kolektor. Vrtané studny ale cílí na prameny v hloubkách obvykle až okolo 20 m a jsou odtěsněny od kolektorů povrchové vody. Pokud i přes odtěsnění dojde k ovlivnění studní, většinou vrtaná studnu tu kopanou, díky principu spojených nádob, paradoxně spíše posílí. Strhnutí přítoků jsme zažili za léta, která se vrtaným studnám věnujeme, třikrát. Vyřešili jsme to přidáním akumulační nádrže do vodovodní soustavy a patřičným snížením výkonu čerpadla.

Další články

Co vše je potřeba zařídit před vrtáním studny

Přečíst celý článek

Jak vybrat kvalitního dodavatele na vrtanou studnu?

Přečíst celý článek

Všechny články

S čím vám pomůžeme

Vrtané studny na klíč

Postaráme se o vše. Od vyhledání vhodného místa pro vrt, přes administrativní přípravu, vyvrtání a vystrojení studny až po přípojení ke stavbě.

Více o vrtaných studnách

Ušetřete peníze a odebírejte vodu z vlastního zdroje s vrtanou studnou

Nechte nám na sebe kontakt. Do pěti pracovních dnů se vám ozveme a vše domluvíme.

(Pomůže nám zjistit si více o geologických podmínkách pro vrt)